duminică, 17 octombrie 2010

ea (2)

Şi a venit, s-a apropiat de el. I-a aruncat în faţă, simple cuvinte, fără sens.
-Te părăsesc.
-Unde te duci? a întrebat-o în şoaptă.
Plecă pe stradă, desculţă, în căutare. Nu ştia ce vrea, nu avea gânduri în cap. Erau doar ea şi paşii mici pe care îi lăsa în urmă. Lăsase în spate un pat făcut şi o cafea fierbinte, pe masa din bucătărie. Era sătulă, să-l mai suporte. Nu se obişnuise cu gândul că se trezea lângă el, în fiecare dimineaţă. Nopţile de dragoste nu mai erau la fel, iar ea devenea din ce în ce mai tristă. Căuta un om care să o iubească, nu pe cineva care să iubească munca atât de mult.
-Măcar sărută-mă.
-Nu pot. Mă gândesc la aceea lacrimă care va cădea pe obrazul tău. Nu vreau să fie din vina mea, pentru că nu merit. Ştiu că mă urăşti. Nu însemn nimic pentru tine. Niciodată nu s-a întâmplat asta.
Îl ura cu fiecare secundă, mai tare. Vroia să plece pur şi simplu de lângă el, fără să-i dea vreun motiv pentru această despărţire.
-Iţi şterg numărul din telefon, nu mai vreau să-l am. Şi am să te rog să nu mă cauţi, o să stau la una din prietenele mele bune. În cazul în care ne vom mai revedea, poate vei deschide ochii.
Şi a închis uşa. În aceea cameră, un geam rămăsese deschis. Aerul rece stătea lângă el, în acel moment. De altfel, era singurul lui prieten. Şi se întreba. De ce nu ne mai iubim, ca înainte?

3 comentarii:

Bianca Dobrescu spunea...

pentru că acel ceva a dispărut, a venit iarna, nu ne mai iubim, dragostea nu se mai dilată.
și pentru că nu trebuie să fim cu cineva cu care putem trăi, ci cu acel cineva fără de care nu am putea trăi.
pentru că sunt enșpe mii de motive, pe baza cărora avem noi ce comenta pentru bac, și pentru că mie mi s-a luat de idile, pentru că mi-e dor de fiorii ăia dintâi, pentru că vreau să mi se frângă genunchii și să roșesc în obraji când sunt complimentată de un cineva, și poate pentru că iau prea personal postul tău.
hihi, have fun!

the good dictator spunea...

in afara de articolul meu, ce-ti mai place la mine?:))

Ştrudel spunea...

@Bianca: stai liniştită, te înţeleg. am trecut prin aceleaşi lucruri. şi da, m-am săturat şi eu de aceste numite 'idile'. mi-e dor de acel fior, pe care l-am simţit prima dată.

Trimiteți un comentariu

 
Duduie de Lipscani. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino